THANKS FOR CHOOSING ME TO CAPTURE YOUR BIG DAY!

From now till your big day, feel free to message me anytime with any questions.

I will need a runsheet the week latest during the wedding on my movement etc.

Below is a sample runsheet with 10 hours coverage, if you have video, add 20 mins extra to getting ready parts for groom and bride and keep in mind they need to be at ceremony 30 mins before it starts to setup cameras and audio.

 

I will shoot the details first before getting dressed for both groom and bride.

10am - 11am GROOM GETTING READY (NEED 1 HOUR)

DETAILS TO LEAVE OUT: SUIT / SHOES/ SOCKS / CUFFLINKS / WATCH / TIE / FLOWER

-DRIVE TO BRIDES 20 MINS-

11:20am-12:50pm BRIDE GETTING READY (NEED 1 HOUR 30 MINS)

IT IS IMPORTANT THAT HAIR AND MAKEUP ARE DONE LATEST 15 MINS AFTER I ARRIVE TO ENSURE SMOOTH WORKFLOW - BETTER TO HAVE IT COMPLETED WHEN I ARRIVE SO WE CAN GET FINAL TOUCH UPS.

DETAILS TO LEAVE OUT: DRESS / WEDDING INVITE / SHOES / PERFUME / FLOWERS / JEWELLERY / ANY OTHER ACCESSORIES

-HEAD TO CEREMONY 10 MINS DRIVE-


It's good to arrive earlier to get the ceremony venue, details and guests arriving.
 

1:30pm-2pm CEREMONY

Space the bridesmaids out to an aisle interval when walking down the aisle, and when you walk down the aisle - take your time ! Make sure the bridesmaids and groomsmen are not covering you and groom during the ceremony so I can capture reactions without their heads in the way ! 

 

(30 mins, if it is a church ceremony, it will go longer 45-1hr) 

2pm-2:30pm

(30 min)

After walking down the aisle, we'll get a group photo, let everyone congratulate you and then do family photos right after

GROUP PHOTO + FAMILY PHOTO

2:30pm-4:30pm
(Generally 1 hour is enough for one location, if you want more variety, then give more time here for location shoot)

LOCATION SHOOT WITH BRIDAL PARTY
+
BRIDE GROOM PHOTOS

HEAD TO RECEPTION 30 MINS, if it is at the same location - even better.

Less time on the road and more time with your friends & family!

5pm

RECEPTION VENUE AND SHOOT DETAILS

REST TIME or MINGLE TIME for BRIDE GROOM

 

5:30pm

BRIDAL ENTRANCE, CUT CAKE

6:15pm SPEECHES

7pm FIRST DANCE, OPEN DANCE FLOOR

8pm END COVERAGE

I will need to know what time your formalities are

-Bridal Entrance

-Cut Cake

-Speeches

-First Dance

-Bouquet Toss


and if you plan on having sunset photos, lookup the time and usually 20 mins before the sun sets, we can go for golden hour photos :) 

I will need a runsheet the week of the wedding, latest.
 

SILASCHAU.COM

0478 949 518 

silas@live.com.au